Yleisimmät kysymykset ja vastaukset


1. Mikä on easyeat-palvelu?

easyeat-palvelu on uudenlainen, verkossa toimiva työkalu ravitsemusohjaukseen ja päivittäisen syömisen suunnitteluun. easyeat helpottaa kuluttajan päivittäistä kaupassa asiointia ja valintoja jääkaapilla, sekä tarjoaa konkreettista apua tavoitteisiin sopivan ruokavalion henkilökohtaiseen suunnitteluun.

2. Kenelle easyeat-palvelu sopii?

easyeat sopii painonpudottajille, kuntoilijoille, urheilijoille – kaikille elämätapamuutosta, parempaa vireystilaa ja jaksamista haluaville! Palvelu sopii erinomaisesti myös kroonisista aineenvaihdunnan sairauksista, kuten diabeteksesta kärsiville, lääkehoidon tueksi.
Palvelu on tarkoitettu terveydenhuollon, ravitsemuksen ja liikunnan ammattilaisten työkaluksi asiakkaan ravitsemus- ja elämäntapaohjaukseen.

KULUTTAJA


3. Miten easyeat toimii?


Tietokanta
easyeat-palvelun taustalla pyörii tuotetietokanta, josta löytyy noin 6 000 suomalaisen päivittäistavarakaupan tuotetta, pikaruoka- ja lisäravinnetuotteita ravintoarvoineen, annos- ja pakkauskokoineen. Tietokanta päivittyy automaattisesti vähintään kahdesti vuodessa. Myös työpaikkaruokailu on tulossa osaksi palvelun tietokantaa vuoden 2011 aikana.

Aterialistat
Voit laatia palvelussa omaan makuusi, kaupan etukortteihisi ja tavoitteisiisi sopivia ateria- ja ostoslistoja tuotemerkki- ja annoskokotasolla. Aterialistan kilokalori- ja muiden ravintoarvojen määrittämiseen juuri Sinulle sopiviksi, saat apua palvelun tarjoavalta ammattilaiselta. Palvelu opastaa myös säännöllisen ateriarytmin pariin.

Seuranta & taustatuki
Voit päivittää ja seurata painoasi tai muita terveysarvojasi easyeat-palvelussa, ja saat näistä tulostettua myös graafeja. Halutessasi voit päivittää myös muita tietojasi omaan henkilökorttiisi ja tietosi ovat myös valmentajasi nähtävissä, Sinun suostumuksellasi. Valmentajasi pystyy kannustamaan ja opastamaan Sinua palvelun viestintäkanavan kautta. Voit lähettää palvelun kautta easyeatin sisäisiä viestejä, sähköpostia tai tekstiviestejä.

Valmispohjat
Palvelussa on valmiita päivä- ja ateriaehdotuksia tietyille kalorimäärille. Voit käyttää näitä valmispohjia oman aterialistasi suunnittelussa!

Tarkka ostoslista kauppaan!
Saat laatimastasi aterialistasta (yhden tai useamman päivän mittainen) tarkan ostoslistan kauppaan. Voit tulostaa ostoslistan, lähettää tämän sähköpostitse tai lähettää itsellesi ostoslistan tekstiviestitse puhelimeesi.

4. Mistä saan easyeatin?


Kuluttaja saa palvelun ammattilaisen kautta; easyeat-palvelua tarjoavat esim. työterveyshuollot, kuntokeskukset, personal trainerit yms. Katso easyeat-palveluntarjoajat sivulta easyeat Kuluttajille.

5. Kuinka aloitan easyeatin käytön?


1. askel – Henkilökortti: Kirjauduttuasi sisään täytä henkilökorttisi kohdassa Omat tiedot, näin valmentajasikin pystyy kannustamana Sinua projektissasi paremmin!

2. askel - Ruokapäiväkirja: Jatka Aterialistat-osioon ja pidä palveluun ruokapäiväkirjaa esimerkiksi 3 päivää. Merkkaa kaikki mitä olet syönyt ja juonut päivän aikana sekä annoskoot, ja easyeat analysoi ravintoarvot puolestasi valmentajallesi valmiiksi.

3. askel – Tavoiteaterialista: Sopikaa ammattilaisen kanssa mitkä ravintoarvot vievät Sinut kohti tavoitettasi ja minkälaisia muutoksia nykyisiin ruokailutottumuksiisi kannattaisi tehdä. Voit aloittaa siis tulevaisuuden aterialistojesi rakentamisen! Palvelun periaatteena on laatia aterialistat etukäteen, mutta pääset toki muokkaamaan näitä myös päivän päätteeksi, jos suunnittelemasi päivän ruokailut eivät ole toteutuneet.

6. Miten kokoan aterialistan?

Voit käyttää palvelun valmispohjia sellaisenaan tai muokata näistä itsellesi sopivia. Voit myös koota päivän listan tuote kerrallaan oman makusi mukaisesti.

Kasvikset, vesi, kahvi, tee ja muut energiattomat juomat, mausteet ja yrtit voi jättää hyvin listan ulkopuolelle. Kasviksia voi lisätä vapaasti jokaiselle aterialle: leivän päälle kurkkua, tomaattia, paprikaa, lounaalle runsas ja monipuolinen salaatti jne. Yleisnimike kasviksia 5 dl on hyvä kuitenkin lisätä alkuun ainakin lämpimille aterioille muistuttamaan niiden tärkeydestä!

7. Voinko käyttää easyeatiä kun syön joka päivä lounasta työpaikkaruokalassa?

Toki voit! Pidä mielessäsi lautasmalli ja valmentajasi ohjeet – mitkä ravintoaineet ovat olennaisia tavoitteesi kannalta. Esim. painonpudottajan paras kaveri on proteiini! Lautasella olisi hyvä olla paljon kasviksia, ja tavoitteen mukaan sopivasti proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa.

Palvelun valmispohjista löytyy mm. painonpudottajan yleislounas; tämä sisältää runsaan salaatin lisukkeineen ja proteiinin lähteen. Voit käyttää tätä lounaittesi paikalla ja vaihdella lisuketta ja proteiinin lähdettä (ilman että teet välttämättä muutoksia itse listaan). Tarkkuus on aivan riittävä elämätapamuutoksen kannalta, ja kun merkkaat palvelun muuten aamiaiset, välipalat ja iltapalan tarkasti.

8. Voinko käyttää easyeatiä jos en halua syödä eineksiä ja teen kotona päivittäin ruokaa koko perheelle?

Voit toki! Voit joko valita kotona tekemäsi ruuan pääraaka-aineet aterialistaasi (esim. kanapasta: Pirkka Pasta Farfalle 1 dl, Kariniemen natural kanafilesuikaleet 150g, Valio ruokakerma 10% 1dl, kasviksia), tai valita jonkun vastaavan eineksen, jolloin tarkkuus heittää hieman, mutta pidemmällä aikavälillä ei ratkaisevasti!
easyeat-palveluun on tulossa (kesäkuun 2011 aikana) kategoria Kotiruuat. Täältä löytyvät keskiarvotiedot peruskotiruuille, makaronilaatikolle, nakkikeitolle, spagetti bologneselle yms.

9. Mitä jos en löydä tuotetietokannasta haluamaani tuotetta?

Jos et löydä esim. suosikkileipämerkkiäsi tietokannastamme, voit valita jonkun vastaavan korvaavan tuotteen tilalle. Otamme myös mielellämme vastaan ehdotuksia uusista tuotteista osoitteessa info@easyeat.fi!


AMMATTILAINEN


10. Miten hyödyn easyeat-palvelusta?

easyeat tehostaa ravitsemusohjausta ja tarjoaa konkreettisen apuvälineen yksilö ja ryhmätasolla ravitsemus- ja painonpudotusohjaukseen:
palvelu laskee puolestasi asiakkaasi ruokapäiväkirjan ravintoarvot
saat itsekin kuvan elintarvikkeiden ravintosisällöistä ja vinkkejä uusista tuotteista
hallinnoit asiakkaittasi kätevästi palvelun avulla
voit kommunikoida, kannustaa ja motivoida asiakkaitasi helposti palvelun kautta← Takaisin etusivulle

easyeat-ravintopalvelu | Easyeat Oy, Tammasaarenkatu 1, HTC Ruoholahti, 00180 Helsinki | Rekisteriseloste | Tekniset tiedot